Ziua 1
BUCURESTI BUDAPESTA (850 KM) Intalnire in fata Garii de Nord (vis a vis de coloane) la ora 03.00. Plecare din Bucuresti cu autocarul pe traseul: Ploiesti Valea Prahovei Brasov Fagaras Sibiu Sebes Timisoara Arad (sunt prevazute imbarcari din orasele de pe traseu). Dupa amiaza trecem vama Nadlac si ajungem in Ungaria. Spre seara sosire la Budapesta. Cazare si odihna la hotel Milenium 3* (sau similar). Seara timp liber in Budapesta sau, optional, croaziera si cina romantica pe Dunare intre Buda si Pesta: welcome drink, 2 preparate calde, preparate reci si salate (bufet suedez). Bauturi: vin Tokay si apa minerala. Pret informativ: 50 EURO/ persoana. Intoarcere la acelasi hotel.

Ziua 2
BUDAPESTA ZAKOPANE CRACOVIA (480 KM) Mic dejun. Dupa un scurt tur panoramic cu autocarul prin Budapesta, pornim spre Polonia, strabatand o parte din Slovacia. Urmatorul popas va fi la Zakopane, asezare intemeiata in secolul al XVII-lea, astazi cea mai cunoscuta statiune montana a Poloniei, situata la poalele Muntilor Tatra. Orasul este cunoscut si pentru stilul sau arhitectural aparte, cu multe constructii tipice din lemn. Seara vom sosi in cel mai frumos oras al Poloniei Cracovia. Cazare la hotel Hotel Krakus 3* (sau similar) in Cracovia.

Ziua 3
CRACOVIA Mic dejun. Transfer cu autocarul si plimbare pietonala pentru a admira: Castelul Wawel, Catedrala Regala, Bazilica Sf. Maria (cu altarul medieval din lemn sculptat de sculptorul german Veit Stoss, si cu tavanul inalt pictat intr-o nuanta unica de albastru echivalentul polonez al albastrului de Voronet cu stele aurii), Orasul vechi Piata Rynek Glowny, Biserica Sf. Maria, Biserica Sf. Barbara, Hala de Tesaturi, Turnul Primariei, eleganta strada Florianska, fortul Barbican, Poarta St. Florian, monumentul Grunwald. La pranz transfer cu autocarul la hotel. Dupa-amiaza, va propunem optional o excursie la Auschwitz Birkenau, lagar de concentrare si exterminare a detinutilor politici, detinut de cel de-al Treilea Reich, in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Astazi aici este un muzeu al holocaustului. Intoarcere pentru cazare in Cracovia la acelasi hotel. Pret: 30 euro/persoana. Include transport cu autocarul, insotitor de grup si biletul de intrare.

Ziua 4
CRACOVIA WIELICZKA CZESTOCHOWA WROCLAW (370 KM) Dupa micul dejun, pornim spre salina Wieliczka. Construita in secolul al XIII-lea, este un regat subteran cu 287 de kilometri liniari de galerii Ci 2.350 de camere sapate la adancimea de 327 de metri. Cunoscuta si sub numele de Catedrala subterana a Poloniei, este una dintre cele mai celebre saline din lume, fiind inclusa in Patrimoniul Mondial UNESCO din 1978. Timp liber pentru vizita. La pranz vom ajunge la Czestochowa pentru a vedea manastirea Jasna Gora (Dealul Luminos) cel mai important sanctuar catolic din Polonia, inchinat Fecioarei Maria, ce adaposteste icoana Maica Neagra (salvatoarea poporului polonez). A fost intemeiata in 1382 de catre printul Wladysiaw Gpolczyk (ducele Ladislau de Opole) si a fost incredintata unor calugari ai ordinului catolic paulin. Pornim spre Wroclaw. Seara cazare la Weiser Hotel 3* (sau similar) in Wroclaw.

Ziua 5
CASTELELE SILEZIEI INFERIOARE WROCLAW (320 km) Mic dejun. Dimineata vom descoperi cele mai frumoase castele ale Voievodatului Sileziei Inferioare, regiune din vestul Poloniei situata la granita cu Cehia si Germania, unde Capitala voievodatului este orasul Wroclaw. Vom incepe cu Czocha, un castel defensiv din secolul al XVIII-lea, situat pe malul lacului Lesnianskie unde, strabatand podul de piatra, vom patrunde intre zidurile groase, pentru turul pietonal printre zone rezidentiale ale vechilor nobili, dar si temnite cu camere de tortura, inconjurati de povesti despre fantome si cavaleri. Contiuam cu Castelul Ksiaz, cunoscut si drept perla Sileziei, castelul a fost construit in secolul al XIII-lea de catre Bolko I cel Aspru. A fost distrus si reconstruit de-a lungul anilor. A fost confiscat de catre nazisti si ocupat de Armata Rosie. Castelul poate fi vizitat primavara si vara, iar pe langa cele 400 de camere si 200 de seminee (care i-au adus denumirea de Versailles al Sileziei Inferioare), terasele si gradinile confera un farmec aparte acestui castel. Intrarile la castele nu sunt incluse, fiind optionale. Dupa amiaza ne vom intoarce la Wroclaw. Datorita pozitiei sale, pe Drumul Chihlimbarului, la o rascruce de drumuri, a avut de-alungul timpului o importanta strategica deosebita si din acest motiv au existat multe divergente pentru aceasta localitate de-a lungul timpului. A apartinut pe rand Boemiei, Imperiului Habsburgic, Prusiei, Germaniei, iar dup cel de-al Doilea Razboi Mondial. Poloniei. Incepem turul pietonal cu Insula Tumsky situata pe raul Oder, unde se afla cele mai renumite catedrale ale orasului si continuam cu piata medievala, a doua ca marime din Polonia, dupa cea din Cracovia, unde in centru se afla simbolul orasului Primaria din secolul al XIII-lea, construita in stil gotic, Biserica Sf. Elisabeta si turnul ceasului cu o singura limba. Timp liber la dispozitie. Cazare la acelasi hotel in Wroclaw.

Ziua 6
WROCLAW CASTELUL MOSZNA BUDAPESTA (650 km) Mic dejun. Plecare spre Ungaria. Pe traseu vom opri la in apropierea localitatii Opole, la Castelul Moszna. Este unul dintre cele mai impresionante castele din Polonia. A fost pus de nenumarate ori pe lista celor mai frumoase castele din Europa, iar legenda spune ca a apartinut Ordinului Templierilor. A fost construit in secolul al XVIII-lea in stil baroc si neogotic, are 99 de turnuri si 365 de camere, o sala de bal si o biblioteca si nu in ultimul rand, un parc enorm. Unul dintre turnuri a fost transformat in hotel, iar in imediata apropiere se afla un restaurant (intrarea nu este inclusa si este optionala). Sosire in Budapesta in cursul serii. Cazare la hotel Milenium 3* in Budapesta.

Ziua 7
BUDAPESTA BUCURESTI (850 km) Mic dejun. Dupa eliberarea camerelor, plecare spre Bucuresti unde vom ajunge in cursul serii, in functie de formalitatile vamale.


POLONIA: CRACOVIA WROCLAW CASTELELE SILEZIEI


Itinerariu: Budapesta Zakopane Cracovia Auschwitz (optional) Wieliczka Czestochowa Wroclaw Castelele Sileziei


Polonia este o tara minunata, care a strabatut secole grele, pentru a ajunge in zilele noastre o natiune independenta si moderna. Cei care viziteaza Polonia ii descopera cu entuziasm cultura bogata, peisajele extraordinare, cladirile istorice si arhitectura impresionanta. Cracovia este capitala istorica a Poloniei, iar Varsovia este capitala sa actuala, inca din 1596. Ambele orase au Centrul vechi istoric inscris pe lista patrimoniului cultural UNESCO. Cu siguranta, cei mai multi au auzit de Nicolaus Copernicus - astronomul polonez care a avansat ipoteza conform careia planetele se rotesc in jurul Soarelui, de compozitorul din perioada romantismului Frederic Chopin, de Marie Curie, savanta dublu laureata a Premiului Nobel sau de Papa Ioan Paul al II-lea.ย 
Va invitam sa descoperim impreuna toate aceste simboluri poloneze!ย 
ย 
SERVICII INCLUSE:
transport cu autocar (standard international) conform itinerariului;
6 nopti cazare cu mic dejun la hoteluri de 3*: 2 nopti in zona Budapesta, 2 nopti in Cracovia, 2 nopti in Wroclaw;
tururi panoramice in Budapesta, Cracovia si Wroclaw;
vizite la Zakopane, Wieliczka si excursie la Palatele Sileziei;
taxe de autostrada si parcari;
insotitor roman de grup.


NU SUNT INCLUSE:
asigurarea medicala de calatorie (nu este obligatorie, dar este recomandata);
asigurarea storno cu extensie COVID (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, impreuna cu asigurarea medicala de calatorie;
bacsisuri pentru prestatorii locali (ex: soferi, personal hotelier, ghizi): 5euro/persoana se achita la sosirea in tara de destinatie prin insotitorul de grup;
excursiile optionale;
bauturile alcoolice sau racoritoare la mesele incluse in program;
intrarile la obiectivele turistice.


GRUP MINIM: 40 persoane
Pentru un grup de 39-35 persoane, pretul se majoreaza cu 20 EURO/persoana
Pentru un grup de 34-30 persoane, pretul se majoreaza cu 40 EURO/persoana
Suplimentul se achita in agentie obligatoriu, in cazul in care numarul de persoane inscrise este sub numarul minim de participanti luat in analiza de pret si reprezinta exclusiv diferentaย  costurilor pentru transport cu autocarul;
Pentru un numar mai mic de 30 participanti si la maxim 14 zile inainte de plecare, circuitul se anuleaza. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba mijlocul de transport sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi.ย 


CONDITII FINANCIARE:ย 
TERMENE DE PLATA:
20% din pretul pachetului turistic la inscriere;
30% din pretul pachetului turistic cu minim 60 zile inaintea plecarii;ย 
50%ย  din pretul pachetului turistic cu minim 45 zile inaintea plecarii.
Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 45 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral.
In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.


CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:
10% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 120 zile - 91 zile inaintea plecarii;ย 
20% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 90 zile - 60 zile inaintea plecarii;ย 
50% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 59 zile - 30 zile inaintea plecarii;ย 
100% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face intr-un interval mai mic de 30 zile calendaristice inainte de data plecarii sau pentru neprezentarea la program.
IMPORTANT! Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, inclusiv in cazul infectarii cu SARS-COV2, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.


OBSERVATII:ย 
DOCUMENTE NECESARE CALATORIEI: CARTE DE IDENTITATE, PASAPORT SIMPLU ELECTRONIC SAU TEMPORAR VALABIL CEL PUTIN 6 LUNI DE LA INCHEIEREA CALATORIEI; TOTI COPIII AU NEVOIE DE PASAPORT;ย 
ACEST PROGRAM NU NECESITA OBTINEREA VIZEI TURISTICE;ย 
avand in vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementari de calatorie sa se modifice pana la data plecarii, independent de vointa agentiei (cum ar fi: limitari ale capacitatii de transport in autocar, restrictii de vizitare pentru unele atractii turistice, masuri suplimentare de igiena si control al starii de sanitate, formalitati vamale).
clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile vizitate, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale;
conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor; sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera; informatii suplimentare pe www.politiadefrontiera.ro;
persoanele care calatoresc cu copii sub 18 ani trebuie sa detina pe langa pasaportul acestora si o copie a certificatului de nastere al copiilor (este posibil ca autoritatile de la frontiera sa o solicite);
agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu;
tariful pentru copil este valabil in cazul in care acesta sta in camera cu doi adulti. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie sa nu fi depasit la data inceperii calatoriei varsta mentionata in program.
distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup;
hotelul isi rezerva dreptul de a solicita fiecarui turist o suma cash sau o copie a cartii de credit personale, ca garantie pentru cheltuielile suplimentare ce urmeaza a fi facute pe parcursul sederii;ย 
pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare; in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor;
in ultimii ani tot mai multe hoteluri si vase de croaziera au initiat politica fara bani cash (cash free). Astfel, este posibil ca unii prestatori sa nu mai incaseze bani cash pentru serviciile suplimentare prestate, de aceea este important sa detineti un card de credit cand calatoriti in afara tarii;
persoanele care calatoresc singure pot opta pentru camera single sau pentru partaj, caz in care agentia va propune, in functie de inscrierile existente sau ulterioare, un partaj. In situatia in care nu exista partaj pana la expirarea termenului limita de inscriere, agentia nu se obliga sa suporte diferenta de camera single, in consecinta turistul poate sa se retraga fara penalizari sau sa opteze pentru camera single;
conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective;
conform reglementarilor internationale, serviciile de ghidaj in interiorul muzeelor pot fi asigurate doar de catre ghizii locali;ย 
agentia nu este raspunzatoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la organele competente;ย 
excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale. Sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agenia Tour Operatoare. Preturile excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor ce pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz ghid local. Pretul excursiilor este calculat pentru un grup minim de 25 persoane. La un numar mai mic de participanti pretul creste proportional; daca numarul persoanelor inscrise la excursiile optionale este suficient de mare, insotitorul de grup se va alatura turistilor care au achizitionat respectivele excursii, astfel incat cei care raman la hotel vor avea program liber fara insotitor; in situatia in care excursia optionala se va desfasura fara prezenta insotitorului de grup (din cauza numarului mic de participanti), limba de comunicare va fi engleza;
bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala si nu sunt obligatorii;
acest program nu este recomandat persoanelor cu mobilitate redusa;
in situatia in care turistul are cerinte speciale, cum ar fi dar fara a se limita la: camere alaturate sau cu o anumita localizare, meniu special, acestea vor fi cu titlul de solicitare catre prestatori dar nu vor fi considerate confirmate decat in masura posibilitatilor de la fata locului;
nominalizarea insotitorului de grup si comunicarea datelor de contact ale acestuia vor fi furnizate cel tarziu cu 5 zile inaintea plecarii in calatorie;
asezarea in autocar se face in ordinea inscrierilor, incepand cu randul doi de banchete, locurile 5,6,7 si 8;
prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.
persoanele care calatoresc cu copii sub 18 ani trebuie sa detina pe langa pasaportul acestora si o copie a certificatului de nastere al copiilor (este posibil ca autoritatile de la frontiera sa o solicite);
agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu;
tariful pentru copil este valabil in cazul in care acesta sta in camera cu doi adulti. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie sa nu fi depasit la data inceperii calatoriei varsta mentionata in program.
distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup;
hotelul isi rezerva dreptul de a solicita fiecarui turist o suma cash sau o copie a cartii de credit personale, ca garantie pentru cheltuielile suplimentare ce urmeaza a fi facute pe parcursul sederii;ย 
pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare; in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor;
in ultimii ani tot mai multe hoteluri si vase de croaziera au initiat politica fara bani cash (cash free). Astfel, este posibil ca unii prestatori sa nu mai incaseze bani cash pentru serviciile suplimentare prestate, de aceea este important sa detineti un card de credit cand calatoriti in afara tarii;
persoanele care calatoresc singure pot opta pentru camera single sau pentru partaj, caz in care agentia va propune, in functie de inscrierile existente sau ulterioare, un partaj. In situatia in care nu exista partaj pana la expirarea termenului limita de inscriere, agentia nu se obliga sa suporte diferenta de camera single, in consecinta turistul poate sa se retraga fara penalizari sau sa opteze pentru camera single;
conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective;
conform reglementarilor internationale, serviciile de ghidaj in interiorul muzeelor pot fi asigurate doar de catre ghizii locali;ย 
agentia nu este raspunzatoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la organele competente;ย 
excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale. Sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia Tour Operatoare. Preturile excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor ce pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz ghid local. Pretul excursiilor este calculat pentru un grup minim de 20 persoane. La un numar mai mic de participanti pretul creste proportional; daca numarul persoanelor inscrise la excursiile optionale este suficient de mare, insotitorul de grup se va alatura turistilor care au achizitionat respectivele excursii, astfel incat cei care raman la hotel vor avea program liber fara insotitor; in situatia in care excursia optionala se va desfasura fara prezenta insotitorului de grup (din cauza numarului mic de participanti), limba de comunicare va fi engleza;
bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala si nu sunt obligatorii;
acest program nu este recomandat persoanelor cu mobilitate redusa;
in situatia in care turistul are cerinte speciale, cum ar fi dar fara a se limita la: camere alaturate sau cu o anumita localizare, meniu special, acestea vor fi cu titlul de solicitare catre prestatori dar nu vor fi considerate confirmate decat in masura posibilitatilor de la fata locului;
nominalizarea insotitorului de grup si comunicarea datelor de contact ale acestuia vor fi furnizate cel tarziu cu o saptamana inaintea plecarii in calatorie;
asezarea in autocar se face in ordinea inscrierilor, incepand cu randul doi de banchete, locurile 5 si 6.;
prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.


vezi mai multe

Camera Dubla
Transport Autocar Bucuresti - Budapesta
Transport Autocar Budapesta - Bucuresti

vezi mai multe

Circuite cu autocarul din Bucuresti catre POLONIA 2023: Cracovia Wroclaw Castelele Sileziei (autocar), Toate locatiile, Polonia

Verifica tarife si disponibilitate