Detalii oferta
Rezervare
Confirmare

Circuit Toscana&Cinque Terre

EUR 650 00 EUR
persoana

CIRCUIT TOSCANA&CINQUE TERRE

Călătorie pe teritorul etruscilor și a renascentiștilor!

Tarif Early Booking: 650 euro/persoană (valabil până în 31.05.2024)
Tarif Standard: 675 euro/persoană
Transport autocar, plecare în 12.10.2024

PROGRAM

Ziua 1 (12.10.2024, Sâmbătă) Cluj-Napoca-Verona
Plecare din Cluj-Napoca aproximativ la ora 17:00, sosire în Italia în ziua următoare.

Ziua 2 (13.10.2024, Duminică) Verona
Începem să explorăm frumusețea Italiei și de îndată ce trecem de Portoni della Bra, suntem în centrul istoric al celui mai romantic oraș din Italia unde căsuțele colorate, zidurile vechi cu tipicele balcoane, sunt martorii celor mai intense povești de iubire. Explorăm Piazza Bra, care este cea mai mare din Verona și descoperim în jurul acesteia o bijuterie istorică. Bineînțeles, o vizită în Verona nu este completă fără Casa cu balconul Julietei, eroina din legendara operă shakesperiană (în curte se poate intra gratuit, pentru a vizita muzeul și balconul, se achită o taxă de 6 euro/persoană). Urmează Castelvecchio (Castelul Vechi) care este capodopera medievală a Veronei, o construcție de tip fortăreață ce datează din anii 1300 și care oferă priveliști incredibile asupra râului Adige. (Taxa de intrare: aproximativ 6 euro/persoană).
Seara, cazare în zona Verona.


Ziua 3 (14.10.2024, Luni) Verona-Florența-Montecatini Terme
Mic-dejun. Pornim spre Toscana, una dintre cele mai frumoase și cunoscute zone din Italia, un mix perfect de experiențe: artă la superlativ, peisaje rurale incredibile, vinuri de înaltă calitate, mâncare excelentă. Începem cu Florența, leagănul Renașterii italiene, un oraș-muzeu cu o incontestabilă încărcătură culturală, strategic așezat pe malul râului Arno. A fost un oraș prosper încă din cele mai vechi timpuri, în special în timpul familiei De Medici, care a condus orașul mai bine de 3 secole și a transformat Florența în centrul intelectual și cultural al Europei. Aici a fost locul în care s-au născut sau au trait personaje marcante precum Leonardo Da Vinci, Botticelli, Michelangelo,Galileo Galilei, Machiavelli, Donatello, Roberto Cavalli, Amerigo Vespucii. Tur pietonal exterior cu cele mai importante obiective: Domul Santa Maria del Fiore, o impozantă construcție a Renașterii și un simbol al orașului, Palazzo Vecchio, Piazza della Signoria – o expoziție de sculpturi, Ponte Vecchio, un alt simbol al orașului, este cel mai vechi pod din oraș, după cum îi spune și numele, datează din anul 1345 și printre puținele cu  magazine pe el. De asemenea, în partea superioară este o pasarelă (Coridorul Vasari) care face legătura între Galeriile Ufizzi și Palatul Pitti. Timp liber. (Pachet taxe 3 muzee: 65 euro/persoană) – se precizează la înscriere.
*
În Florența, transportul în oraș se face cu mijloacele de transport în comun.
Seara, cazare și cină la hotel de 3-4* în Montecatini Terme.

Ziua 4 (15.10.2024, Marți) Montecatini Terme-Florența-Montecatini Terme
Mic-dejun. Ne întoarcem în Florența pentru a descoperi în mod individual orașul sau pentru o vizită mai amănunțită la muzee. Începem turul cu Galeriile Uffizi (2 ore) care adăpostesc cele mai mari capodopere ale Renașterii, esența artei florentine, cu lucrări aparținând lui Michelangelo, Da Vinci, Boticelli, Caravaggio. Nu trebuie ratată Galeria Accademia (1 oră) unde vom avea ocazia să vedem celebra statuie a lui  David de  Michelangelo și alte opere de artă. Urmează Capela Medici (1 oră), cripta unde sunt înmormântați membrii familiei de Medici, decorată cu monumente funerare și statui de Michelangelo. Timp liber. După-masă ne întoarcem în Montecatini Terme.
* În Florența, transportul în oraș se face cu mijloacele de transport în comun.
Seara, cazare și cină la același hotel în zona Montecatini Terme.

Ziua 5 (16.10.2024, Miercuri) Montecatini Terme-Pisa-Lucca-Montecatini Terme
Mic dejun. Pornim spre Pisa, oraș așezat la gura de vărsare a râului Arno în Marea Mediterană pentru a vedea unul dintre cele mai faimoase monumente din lume și simbolul Toscanei – Turnul Înclinat. Acesta se află  în Campo dei Miracoli, și împreună cu Domul și Baptiserul formează un complex de monumente unice, înscrise în Patrimoniul Mondial UNESCO. Urmează o pauză de prânz în zonă cu o degustare de vinuri și o mica gustare. După-masă, urmează să vizităm Lucca, un vechi și fermecător oraș fondat de etrusci, înconjurat de ziduri de cetate foarte bine păstrate. Despre Piazza de Anfiteatro, înconjurată de case medievale, se spune că este una dintre cele mai fermecătoare și frumoase piețe din Italia, fiind așezată pe locul unui amfiteatru roman. Lucca este cunoscut și datorită faptului că aici s-a născut Giacomo Puccini în 22 decembrie 1858, casa natală a acestuia este aproape de Biserica San Michele in Foro, o altă construcție monumentală.
Seara, cazare și cină la același hotel în zona Montecatini Terme.

Ziua 6 (17.10.2024, Joi ) Montecatini Terme- Siena-San Gimignano- Montecatini Terme
Mic-dejun. În această zi vom descoperi Siena, unul dintre cele mai frumoase orașe medievale din Toscana, atmosfera acestuia te transpune în timpuri vechi, prin clădiri gotice, alei labirintice și pasaje interesante. Vizităm centrul orașului, înscris în Patrimoniul Mondial UNESCO, cu Piazza del Campo, care este una dintre cele mai renumite piețe medievale din Italia, care se află pe locul unui fost forum roman, lângă Palazzo Publico și Torre del Mangia. Aici se desfășoară în luna august celebra cursă de cai, Il Palio. Ne va impresiona extrem de mult Domul, construit din marmură albă și neagră, culorile Sienei. Fațada este una dintre cele mai somptuoase din Italia, construită după planurile lui Giovanni Pisano. Interiorul este la fel de ornat, un adevărat muzeu de artă cu lucrări de Michelangelo, Donatello (Taxa de intrare, 8 euro/persoană). Timp liber. Ne îndreptăm spre San Gimignano, o veche localitate etruscă, amplasată pe un deal. Datorită arhitecturii atipice, mai este denumit Orașul Turnurilor Frumoase” sau Manhattan-ul Medieval. Principala atracție o reprezintă turnurile construite de către famiile din oraș pentru a-și etala puterea și bogăția. Cel mai important este Torre Grossa, construit între anii 1300-1311, înalt de 54 de metri. Timp liber pentru a degusta celebra înghețată de aici, despre care turiștii spun că este cea mai bună din lume. Ne întoarcem în Montecatini Terme.
Seara, cazare și cină la același hotel în zona Montecatini Terme.

Ziua 7 (18.10.2024, Vineri) Montecatini Terme –Cinque Terre - Montecatini Terme
Mic-dejun. Pornim spre o fâșie paradisiacă de pe țărmul liguric, anume Parcul Național Cinque Terre, renumit pentru cele  5 orășele pescărești, colorate, așezate pe stânci care par să se contopească cu marea: Monterosso, Vernazza, Manarola, Riomaggiore și Corniglia. Datorită peisajelor splendide, zona este protejată din anul 1999 de către Patrimoniul Mondial UNESCO. Ne vom îmbarca în tren și vom explora împreună această zona pitorească. În funcție de timp, vom lua la pas 2-3 localități pentru a ne putea bucura de piețele centrale, de străzile pline cu comercianți și cafenele. După-masă, ne întoarcem la cazare.
Seara, cazare și cină la același hotel în zona Montecatini Terme.

Ziua 8 (19.10.2024, Sâmbătă) Montecatini Terme – Trieste
Mic-dejun. Lăsăm în urmă peisajele toscane și ne îndreptăm spre Trieste, oraș comspopolit, adeseori supranumit Perla Adriaticii, așezat între mare și Munții Corso. Fiind un oraș de graniță, vom întâlni aici un mix de culturi, dar și ecouri ale glorioasei perioade habsburgice. Ajungem după-masă și facem un tur pietonal relaxant în centrul istoric.
Seara, cazare în zona Trieste.

Ziua 9 (20.10.2024, Duminică) Trieste-Cluj-Napoca
Mic-dejun. Pornim spre casă, dar nu înainte de a vizita Castelul Miramare, una dintre cele mai importante atracții din Italia de Nord-Est. Este amplasat pe o stâncă în Grignano și oferă priveliști de vis asupra Golfului Trieste. Castelul a fost construit între anii 1856-1860 de către Arhiducele Maximilian al Austriei pentru soția sa, Charlotte. La fel de impresionat este și parcul care înconjoară castelul, cu arbori și plante tropicale care au devenit luxuriante.
* Parcul Castelului se poate vizita gratuit, pentru a vizita castelul în interior, trebuie achitată o taxa de 15 euro/persoană). Pornim spre casă, ajungem seara târziu/spre dimineață în funcție de trafic și formalitățile vamale.

Tarife exprimate în euro/persoană cazată în camera dublă/triplă


Data plecării


TARIF EARLY BOOKING
valabil până în 31.05.2024


TARIF STANDARD


Supliement cameră SINGLE

Reducere copil
<12 ani cazat în cameră cu 2 adulți


12.10.2024


         650 euro


675 euro


  300 euro


           30 euro

 

Tariful Include

§  Transport autocar

§  7 nopți cazare (1 noapte cu mic-dejun la hotel 3* în zona Verona, 5 nopți cu demipensiune la hotel de 3-4* în zona Montecatini Terme, 1 noapte cu mic-dejun la hotel de 3* în zona Trieste)

§  Ghid Însoțitor

Tariful NU Include

§  Asigurări de călătorie

§  Taxele de intrare la obiectivele turistice: Casa Julietei (6 euro/persoană), Castelvecchio (6 euro/persoană), Taxa de intrare Galeriile Uffizi + Galeria Accademia + Capela Medici (65 euro/persoană) – se precizează la înscriere, Domul din Siena (8 euro/persoană), Castelul Miramare (15 euro/persoană) sau alte vizite individuale.

§  Atenție! Taxele de intrare sunt valabile în momentul lansării programului, acestea pot suferi modificări.

§  Supliment 45 euro/persoană (taxe de oraș, ghizi locali, autorizații de intrare în orașe) – se achită la plecare.

§  Mijloace de transport în comun unde este necesar (aproximativ 35 euro/persoană) – se achită la fața locului.

§  Alte cheltuieli personale.

*Oferta este valabilă pentru un grup minim de 35 de persoane.
În cazul  unui  grup  mai  mic, agenția își rezervă dreptul de a schimba mijlocul de transport sau hotelurile, cu informarea prealabilă a călătorilor înscriși. Agenția organizatoare (Tour Operatorul) poate anula programul în cazul nerealizării numărului minim de turiști și are obligația de a înștiința căl
ătorii  nu mai târziu de douăzeci de zile (20) înainte de începerea executării pachetului, conform Ordonanței nr.2, articolul 13, alin.5.

            Agentia isi rezervă dreptul de a modifica programul în cazul în care acest lucru este necesar!

 

Informații Precontractuale

 

ACTE NECESARE

Carte de identitate sau pasaport, informațiile sunt întotdeauna actualizate pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe: https://www.mae.ro/travel-conditions/3735

În  cazul  unui  grup  mai  mic, agenția își rezervă dreptul de a schimba mijlocul de transport sau hotelurile, cu informarea prealabilă a călătorilor înscriși. Agenția organizatoare (Tour Operatorul) poate anula excursia în cazul nerealizării numărului minim de turiști și are obligația de a înștiința căl
ătorii  nu mai târziu de șapte zile înainte de începerea executării pachetului, conform Ordonanței nr.2, articolul 13, alin.5.

Agentia isi rezervă dreptul de a modifica programul în cazul în care acest lucru este necesar!

1.  Condiții de plată

30% avans în momentul înscrierii, iar restul cu până la 30 zile înainte de plecare.

2.  Penalizări în caz de renunțare

În cazul în care la data plecării este instituită stare de urgență, sunt închise granițele și astfel agenția organizatoare se află în imposibilitatea de a presta serviciile conform contractului de comercializare, călătorilor li se oferă următoarele variante:

-   Optarea pentru o altă dată de plecare

-   Solicitarea de voucher care va putea fi folosit pentru orice produs marca Blue Travel

-   Restituirea sumelor achitate      

Agenția asigură călătorului tot suportul și informațiile necesare pentru desfășurarea călătoriei, însă nu este responsabilă în cazul în care Poliția de Frontieră nu permite accesul călătorului pe teritoriul său sau autoritațile din domeniul sănătății publice impun anumite reguli.

 

În cazul în care turistul renunță la contractul de comercializare a produselor turistice din orice motiv, acesta datorează agenției organizatoare următoarele penalități:

 

a)      30% din prețul pachetului de servicii, dacă renunțarea se face cu mai mult de 30 de zile calendaristice înainte de data plecării;

b)     100% din prețul pachetului de servicii, dacă renunțarea se face cu mai puțin de 30 de zile calendaristice înainte de data plecării.

 

Pentru a evita eventuale penalități în caz de renunțare, agenția organizatoare vă recomandă încheierea unei asigurări storno care vă asigură acoperirea costurilor în caz că sunteți nevoiți să renunțați din motiv de boală aparută brusc, deces în familie, îmbolnăvirea cu Covid!

 

3. Informații referitoare la mijloacele de transport și traseu
a) Transportul se va asigura cu autocare corespunzătoare, care vor oferi confortul conform normelor în vigoare (aer condiționat, încălzire, stație audio-video, scaune rabatabile), precum și respectând legislația în vigoare.
b) Detaliile de îmbarcare, ora şi locul  de plecare, numărul de înmatriculare al autocarului, numele şi numărul de telefon al ghidului, se vor anunţa în scris cu 2 zile înainte de plecare. Agenţia Blue Travel îsi rezervă dreptul de a modifica ora şi locul de îmbarcare în funcţie de componenţa grupului care se va îmbarca. În cazul în care nu se îndeplinește numărul minim de persoane pentru transport direct cu autocarul dintr-un oraș aflat în ofertă, agența își rezervă dreptul de a organiza transfer cu microbuz/ autoturism (respectand normele legislative în vigoare) până la punctul de îmbarcare al grupului la autocar (cel mai apropiat oraș de pe ruta autocarului) și se va finaliza în săptămâna plecării.
c) Locurile în autocar se alocă în ordinea înscrierilor, cei care doresc loc preferențial, achită o taxă de 10 euro/persoană. Agenţia îsi rezervă dreptul de a schimba autocarul contractat în cazul în care starea tehnică a acestuia nu este corespunzătoare pentru efectuarea cursei. În cazul în care autocarul a fost schimbat, se poate modifica numerotarea locurilor in funcţie de diagrama noului autocar.
d) Călătorii au obligația de a menține curățenia în mijlocul de transport, nu este permis fumatul, consumul de băuturi alcoolice sau produse alimentare.
e) Călătorii au obligația de a avea un comportament civilizat care să nu afecteze buna desfășurare a programului, în cazul în care aceștia prezintă un comportament fizic sau verbal agresiv, agenția are dreptul de a apela la autoritățile locale sau, dacă este absolut necesar, aceștia pot fi excluși din grup în baza unui proces verbal semnat de către ceilalți călători.

4. Informații referitoare la cazare
a) Clasificarea unităţilor de cazare dintr-o altă țară corespund normelor locale de clasificare.
b) Persoanele care călătoresc singure, pot opta pentru camera single sau pentru partaj. În cazul în care optează pentru cameră single, trebuie să achite suplimentul pentru cameră single care este specificat în ofertă. În cazul în care optează pentru partaj, însă nu se găsește partaj până la finalizarea termenului de înscriere, călătorul trebuie să achite suplimentul pentru cameră single. În cazul partajului, agenția nu este responsabilă pentru eventualele neînțelegeri apărute.
Atenție! Persoanele care achită taxa pentru cameră single, nu au implicit și loc suplimentar în autocar, daca este cazul, acesta se achită suplimentar.
c) Reducerea pentru copil este valabilă numai dacă acesta este cazat cu 2 adulți în cameră.
d) În cazul în care călătorii au cerințe speciale legate de amplasarea camerelor sau aspectul acestora, acest lucru nu se confirmă de către agenție numai în măsura posibilităților
.

5. Informații referitoare la excursii opționale
a) Taxele de intarare la obiectivele turistice sunt informative și pot suferi modifcări.

6. Dispoziții finale
a) Documente de călătorie: carte de identitate sau pașaport
b) Agenția își rezervă dreptul de a modifica programul, cu informarea prealabilă a călătorilor sau a partenerilor.
c) Călătorii trebuie să se asigure ca dețin toate documentele necesare pentru trecerea frontierei, Agenția Organizatoare nu este răspunzătoare în cazul în care autoritățile nu permit accesul călătorului. Cetățenii români minori pot ieși din țară numai însoțiți în baza documentului de călătorie individual, pașaport sau carte de identitate (minori peste 14 ani), cu acordul părinților ori al reprezentanților legali, informații complete pe
www.politiadefrontiera.ro.Călătorii au obligația de a respecta toate măsurile impuse atât de Romania, cât și de țările de tranzit și destinație. Informații oficiale pe www.mae.ro si www.politiadefrontiera.ro

Condiții de călătorie conform Ministerului Afacerilor Externe valabile la data călătoriei!

Acest document reprezintă o anexă la Contractul de comercializar

vezi mai multe

Tariful Include

§  Transport autocar

§  7 nopți cazare (1 noapte cu mic-dejun la hotel 3* în zona Verona, 5 nopți cu demipensiune la hotel de 3-4* în zona Montecatini Terme, 1 noapte cu mic-dejun la hotel de 3* în zona Trieste)

§  Ghid Însoțitor

 

vezi mai multe

Tariful NU Include

§  Asigurări de călătorie

§  Taxele de intrare la obiectivele turistice: Casa Julietei (6 euro/persoană), Castelvecchio (6 euro/persoană), Taxa de intrare Galeriile Uffizi + Galeria Accademia + Capela Medici (65 euro/persoană) – se precizează la înscriere, Domul din Siena (8 euro/persoană), Castelul Miramare (15 euro/persoană) sau alte vizite individuale.

§  Atenție! Taxele de intrare sunt valabile în momentul lansării programului, acestea pot suferi modificări.

§  Supliment 45 euro/persoană (taxe de oraș, ghizi locali, autorizații de intrare în orașe) – se achită la plecare.

§  Mijloace de transport în comun unde este necesar (aproximativ 35 euro/persoană) – se achită la fața locului.

§  Alte cheltuieli personale.

vezi mai multe

Servicii

  • Circuit

Tema

  • Cultura si Istorie
  • Traditii si Obiceiuri

vezi mai multe

Informatiile si fotografiile din pagina cu descrierea unitatii de cazare au caracter strict informativ si sunt preluate de la partenerii nostrii sau de pe site-urile de prezentare ale acestora. Pozele de pe site sunt generice si nu pot fi considerate contractuale, ele reprezinta efortul nostru permanent de a oferi informatii despre aceste locatii. Incercam zilnic sa actualizam aceste informatii, dar nu garantam ca sunt complete, actualizate sau nu contin erori. Va recomandam sa consultati site-urile oficiale ale unitatilor de cazare sau sa cereti informatii actualizate agentiei noastre.

Tarifele si disponibilitatea ofertelor sunt valabile la acest moment!