Detalii oferta
Rezervare
Confirmare

ISTANBUL - ORAȘUL DE PE DOUĂ CONTINENTE

EUR 295 00 EUR
/ persoană

Program

Ziua 1 (08.10.2024, Marți)
Plecare din Cluj-Napoca, aproximativ pe la ora 1200 pe ruta Cluj Napoca-Bucuresti-Bulgaria-Edirne-Istanbul.

Ziua 2 (09.10.2024, Miercuri)

Sosire în Istanbul. După cazare în zona Laleli și o mica pauză, luăm la pas străzile din zona hotelului, populate de diferite magazine, bazaruri animate, bistrouri si cafenele relaxante. Ne îndreptăm spre Moscheea Suleymaniye, construită între anii 1550-1557 de către cel mai faimos arhitect imperial al Imperiului Otoman, Mimar Sinan, la ordinul lui Suleyman I, altfel cunoscut sub numele de Suleyman Magnificul. Mormintele lui Suleyman Magnificul, ale soției sale Hurem Sultan și ale fiicei lor Mihrimah Sultan sunt situate pe terenul moscheii. Fiind situată pe cea de-a treia colină a Istanbulului, moscheea ne oferă cea mai frumoasă priveliște panoramică asupra orașului. Ne continuăm turul pietonal pe lângă Universitatea din Istanbul și ne îndreptăm spre Marele Bazar.                                                                Seara cazare la hotel de 3* în Istanbul.

Ziua 3 (10.10.2024, Joi)
Mic-dejun. Tur pietonal în zona Sultanahmet cu cele mai emblematice obiective: Hipodromul, Moscheea Albastră, Hagia Sophia. Apoi ne îndreptăm către Palatul Topkapî, fosta reședință a sultanilor timp de aproximativ 400 de ani. Vom vizita Muzeul și Haremul Palatului Topkapî și vom afla cum arăta viața de odinioară, în timpul domniei sultanilor otomani.

Ziua 4 (11.10.2024, Vineri)
Mic-dejun. Vizită la o manufactură de piele, după care ne îndreptăm către Palatul Dolmabahce, care este cea mai mare și mai luxoasă reședință din Turcia: 15.000 de metri pătrați construiți, 285 de camere, fără a socoti băile, holurile și anexele. În palat se întâlnește opulența orientală a celor șase sultani care l-au locuit (ultimii conducători ai Imperiului Otoman) cu rafinamentul occidental. Ne continuăm turul spre Piața Taksim, unul dintre locurile reprezentative și pline de viață ale orașului. Zona din jurul pieței Taksim este foarte animată în orice perioadă din zi și până noaptea târziu. Tramvaiul care trece prin piața Taksim oferă un aer nostalgic și ajunge până la "Tunel", cel de-al treilea cel mai vechi metrou din lume. După-masă, opțional, croazieră pe Bosfor. Timp liber, iar seara, optional, Seara Turcească cu mâncare si dansuri tradiționale la restaurant.
Seara cazare la același hotel în Istanbul.

Ziua 5 (12.10.2024, Sâmbătă)
Mic-dejun. Timp liber sau Excursie Opțională la Bursa (90 euro/persoană)
Bursa este un oraș aflat în partea asiatică a Turciei, langă Marea Marmara. Orașul a fost prima capitală a Imperiului Otoman, iar astăzi este al patrulea oraș al Turciei, după Istanbul, Ankara și Izmir. Bursa este numită de multe ori "Bursa verde" - Yeşil Bursa, datorită frumoaselor parcuri cu vegetație aflate pe întinderea orașului, precum și datorită pădurilor vaste care se întind în afara orașului Bursa. Pauză pentru masa de prânz la un restaurant local după care vizităm Cumalikizit, un superb sat tradițional, înscris în patrimoniul mondial UNESCO, care îi oferă vizitatorului șansa de a vedea cum aratau satele tradiționale anatoliene în timpul Imperiul Otoman. Timp liber, după care ne întoarcem la Istanbul.
Seara cazare la același hotel în Istanbul.

Ziua 6 (13.10.2024, Duminică)
Mic-dejun. Pornim spre casă cu o scurtă oprire în Edirne, ajungem seara târziu spre dimineața, în funcție de trafic și formalitățile vamale.

Tarife exprimate în euro/persoană cazată în camera dublă/triplă

Data plecării

Tarif
 STANDARD

Supliment
 cameră single

Reducere copil
<12 ani cazat în cameră cu 2 adulți

08.10.2024

295 euro/persoană

122 euro

30    euro

vezi mai multe

Tariful Include:
● Transport cu autocar clasificat internațional de 3*
● 4 nopți cazare la hotel de 3* 
● Mic dejun
● Ghid însotitor

vezi mai multe

Tariful NU Include:
● Asigurările de călătorie + alte cheltuieli personale

● 3€/zi/persoană – AudioGuide

● 10€/persoană – bacșiș ghizi și șoferi
● Excursiile opționale și taxele de intrare la obiectivele turistice

-        Tur ghidat Hipodrom+Moscheea Albastră+Hagia Sophia+Palatul Topkapî cu Haremul – 70

-        Tur ghidat Dolmabahce+Piața Taksim+Croazieră Bosfor – 80

-        Seara Turcească - 55

-        Excursie Bursa+masa de prânz+vizită Cumalikizit+ghidaj- 90

-        Cină - 13€/persoană/seară

-        (Atentie! !Taxele de intrare la obiectivele turistice sunt informative si pot suferi modificari)

vezi mai multe

    *Oferta este valabilă pentru un grup minim de 35 de persoane.
În cazul  unui  grup  mai  mic, agenția își rezervă dreptul de a schimba mijlocul de transport sau hotelurile, cu informarea prealabilă a călătorilor înscriși. Agenția organizatoare (Tour Operatorul) poate anula programul în cazul nerealizării numărului minim de turiști și are obligația de a înștiința căl
ătorii  nu mai târziu de șapte zile (7) înainte de începerea executării pachetului, conform Ordonanței nr.2, articolul 13, alin.5.

Agentia isi rezervă dreptul de a modifica programul în cazul în care acest lucru este necesar!

 

Informații Precontractuale

ACTE NECESARE
Pasaport valabil minim 150 de zile la intrarea în Turcia și să dispună de o filă goală

Informațiile oficiale sunt întotdeauna actualizate pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe: https://www.mae.ro/travel-conditions/3753

 

1.  Condiții de plată

30% avans în momentul înscrierii, iar restul cu până la 30 zile înainte de plecare.

2.  Penalizări în caz de renunțare

În cazul în care la data plecării este instituită stare de urgență, sunt închise granițele și astfel agenția organizatoare se află în imposibilitatea de a presta serviciile conform contractului de comercializare, călătorilor li se oferă următoarele variante:

-   Optarea pentru o altă dată de plecare

-   Solicitarea de voucher care va putea fi folosit pentru orice produs marca Blue Travel

-   Restituirea sumelor achitate      

Agenția asigură călătorului tot suportul și informațiile necesare pentru desfășurarea călătoriei, însă nu este responsabilă în cazul în care Poliția de Frontieră nu permite accesul călătorului pe teritoriul său sau autoritațile din domeniul sănătății publice impun anumite reguli.

 

În cazul în care turistul renunță la contractul de comercializare a produselor turistice din orice motiv, acesta datorează agenției organizatoare următoarele penalități:

 

a)      30% din prețul pachetului de servicii, dacă renunțarea se face cu mai mult de 30 de zile calendaristice înainte de data plecării;

b)     100% din prețul pachetului de servicii, dacă renunțarea se face cu mai puțin de 30 de zile calendaristice înainte de data plecării.

 

Pentru a evita eventuale penalități în caz de renunțare, agenția organizatoare vă recomandă încheierea unei asigurări storno care vă asigură acoperirea costurilor în caz că sunteți nevoiți să renunțați din motiv de boală aparută brusc, deces în familie, îmbolnăvirea cu Covid!

 

3. Informații referitoare la mijloacele de transport și traseu
a) Transportul se va asigura cu autocare corespunzătoare, care vor oferi confortul conform normelor în vigoare (aer condiționat, încălzire, stație audio-video, scaune rabatabile), precum și respectând legislația în vigoare.
b) Detaliile de îmbarcare, ora şi locul  de plecare, numărul de înmatriculare al autocarului, numele şi numărul de telefon al ghidului, se vor anunţa în scris cu 2 zile înainte de plecare. Agenţia Blue Travel îsi rezervă dreptul de a modifica ora şi locul de îmbarcare în funcţie de componenţa grupului care se va îmbarca. În cazul în care nu se îndeplinește numărul minim de persoane pentru transport direct cu autocarul dintr-un oraș aflat în ofertă, agența își rezervă dreptul de a organiza transfer cu microbuz/ autoturism (respectand normele legislative în vigoare) până la punctul de îmbarcare al grupului la autocar (cel mai apropiat oraș de pe ruta autocarului) și se va finaliza în săptămâna plecării.
c) Locurile în autocar se alocă în ordinea înscrierilor, cei care doresc loc preferențial, achită o taxă de 10 euro/persoană. Agenţia îsi rezervă dreptul de a schimba autocarul contractat în cazul în care starea tehnică a acestuia nu este corespunzătoare pentru efectuarea cursei. În cazul în care autocarul a fost schimbat, se poate modifica numerotarea locurilor in funcţie de diagrama noului autocar.
d) Călătorii au obligația de a menține curățenia în mijlocul de transport, nu este permis fumatul, consumul de băuturi alcoolice sau produse alimentare.
e) Călătorii au obligația de a avea un comportament civilizat care să nu afecteze buna desfășurare a programului, în cazul în care aceștia prezintă un comportament fizic sau verbal agresiv, agenția are dreptul de a apela la autoritățile locale sau, dacă este absolut necesar, aceștia pot fi excluși din grup în baza unui proces verbal semnat de către ceilalți călători.

4. Informații referitoare la cazare
a) Clasificarea unităţilor de cazare dintr-o altă țară corespund normelor locale de clasificare.
b) Persoanele care călătoresc singure, pot opta pentru camera single sau pentru partaj. În cazul în care optează pentru cameră single, trebuie să achite suplimentul pentru cameră single care este specificat în ofertă. În cazul în care optează pentru partaj, însă nu se găsește partaj până la finalizarea termenului de înscriere, călătorul trebuie să achite suplimentul pentru cameră single. În cazul partajului, agenția nu este responsabilă pentru eventualele neînțelegeri apărute.
Atenție! Persoanele care achită taxa pentru cameră single, nu au implicit și loc suplimentar în autocar, daca este cazul, acesta se achită suplimentar.
c) Reducerea pentru copil este valabilă numai dacă acesta este cazat cu 2 adulți în cameră.
d) În cazul în care călătorii au cerințe speciale legate de amplasarea camerelor sau aspectul acestora, acest lucru nu se confirmă de către agenție numai în măsura posibilităților
.

5. Informații referitoare la excursii opționale
a) Taxele de intarare la obiectivele turistice sunt informative și pot suferi modifcări.

6. Dispoziții finale
a) Documente de călătorie: PAȘAPORT valabil minim 150 de zile
b) Agenția își rezervă dreptul de a modifica programul, cu informarea prealabilă a călătorilor sau a partenerilor.
c) Călătorii trebuie să se asigure ca dețin toate documentele necesare pentru trecerea frontierei, Agenția Organizatoare nu este răspunzătoare în cazul în care autoritățile nu permit accesul călătorului. Cetățenii români minori pot ieși din țară numai însoțiți în baza documentului de călătorie individual, pașaport sau carte de identitate (minori peste 14 ani), cu acordul părinților ori al reprezentanților legali, informații complete pe
www.politiadefrontiera.ro.Călătorii au obligația de a respecta toate măsurile impuse atât de Romania, cât și de țările de tranzit și destinație. Informații oficiale pe www.mae.ro si www.politiadefrontiera.ro

Condiții de călătorie conform Ministerului Afacerilor Externe valabile la data călătoriei!

Acest document reprezintă o anexă la Contractul de comercializare a pachetelor turisticestice 

vezi mai multe

Servicii

  • autocar
  • croaziera
  • transfer
  • cazare
  • masa
  • Mic dejun

Tema

  • City break
  • Cultura si Istorie
  • Traditii si Obiceiuri

vezi mai multe

Informatiile si fotografiile din pagina cu descrierea unitatii de cazare au caracter strict informativ si sunt preluate de la partenerii nostrii sau de pe site-urile de prezentare ale acestora. Pozele de pe site sunt generice si nu pot fi considerate contractuale, ele reprezinta efortul nostru permanent de a oferi informatii despre aceste locatii. Incercam zilnic sa actualizam aceste informatii, dar nu garantam ca sunt complete, actualizate sau nu contin erori. Va recomandam sa consultati site-urile oficiale ale unitatilor de cazare sau sa cereti informatii actualizate agentiei noastre.

Tarifele si disponibilitatea ofertelor sunt valabile la acest moment!

Optiuni

Servicii
Perioada
Detalii
Pret
Cameră triplă
- 3 adulti
08 Oct - 01 Oct, 2024
Autocar +  Transfer +  Cazare +  Masa
EUR88500EUR
Cameră single
- 1 adult
08 Oct - 13 Oct, 2024
Autocar +  Transfer +  Cazare +  Masa
EUR41700EUR
Cameră dublă
- 2 adulti
08 Oct - 13 Oct, 2024
Autocar +  Transfer +  Cazare +  Masa
EUR59000EUR