Detalii oferta
Rezervare
Confirmare

WEEKEND BUDAPESTA - COTUL DUNARII

EUR 175 00 EUR
/persoana

Program

Ziua 1 (19 Aprilie 2024, Vineri)
Pornire din CLUJ-NAPOCA aproximativ la ora 06:00 dimineața, ajungem în Budapesta în jurul amiezii și începem vizita pietonală cu Piața Eroilor sau Monumentul Mileniului, ridicat în anul 1900 pentru a celebra 1000 de ani de când maghiarii au venit în Europa. Vizităm în exterior Castelul Vajdahunyad, o construcție romantică realizat după modelul Castelului Huniazilor din Hunedoara. În curtea castelului se găsesc mai multe statui, precum Anonymous, cel care a scris Gesta Hungarorum, o statuie a lui Bela Lugosi, cel care a interpretat pentru prima dată Dracula și o statuie a contelui Karoly, unul dintre reformatorii agriculturii. În prezent, palatul găzduiește Muzeul Agriculturii. Traversăm faimosul bulevard Andrassy, trecem Dunărea și ajungem la Castelul Buda, vechiul palat regal al Ungariei, care a fost reședința maghiarilor de secole, unde facem un tur pietonal Urmează Biserica Mattyas care este cel mai frumos lăcaș de cult din  Budapesta, Bastionul Pescarilor, unul dintre cele mai vizitate locuri din Budapesta, de pe terasă se desprind priveliști minunate asupra Dunării și a orașului. Denumire provine de la breasla care era responsabilă de apărarea acestor ziduri.
După masă, timp liber. Opțional, seara Croazieră pe Dunăre (aproximativ 1 oră, 25 euro euro/persoană)
.
Seara, cazare la hotel de 3* în Budapesta.

Ziua 2 (20 Aprilie 2024, Sâmbătă) Budapesta-Cotul Dunării-Budapesta
Mic-dejun.Pornim spre Cotul Dunării (Szentendre-Visegrad-Esztergom). Szentendre este o localitate pitorească, fermecătoare și colorată, situată în apropiere de Budapesta, cu străduțe pietruite, cafenele și clădiri construite în stil baroc și rococo. Vizităm Piața Centrală cu Bogdanyi Utca, Muzeul Martipanului, deschis în anul 1995, cu numeroase statui și sculpturi realizate de maeștri cofetari. Urmează Visegrad, un mic oraș fortificat, așezat pe malul drept al Dunării și fostă reședință a regelui Matei Corvin, renumit pentru cetatea de sus a Castelului Visegrad de unde se suprind priveliști minunate. De asemenea, ajungem și în Esztergom, fosta capitală a Ungariei, din secolele X-XIII, situate la granița cu Slovacia, renumit și pentru Bazilica Esztergom care este cea mai mare biserică din Ungaria. Ne întoarcem în Budapesta. Seara, optional, cină la un restaurant traditional (45 euro/persoană).
Seara, cazare la același hotel de 3* în Budapesta.

Ziua 3 (21 Aprilie 2024, Duminică) Budapesta-Cluj-Napoca
Mic-dejun. Vizităm Palatul Parlamentului, care este una dintre cele mai frumoase clădiri legislative din Europa, se remarcă prin frumoasele detalii ale stilului neogotic. Totodată, este cea mai mare clădire din Ungaria și a doua clădire guvernamentală din Europa. Datorită acestor considerente, în anul 1987 a fost inclusă pe lista patrimoniului Mondial UNESCO (Tarif: 20 euro/persoană, se precizează la înscriere). Pornim spre Cluj-Napoca, ajungem seara, în funcție de trafic și formalitățile vamale.

Tarife exprimate în euro/persoană cazată în camera dublă/triplă

Data plecării

Tarif
 STANDARD

Supliment
 cameră single

Reducere copil
<12 ani cazat în cameră cu 2 adulți

19.04.2024

175 euro

40 euro

20 euro

vezi mai multe

Tariful Include

ü  Transport autocar

ü  2 nopți cazare cu mic-dejun la hotel de 3* în Budapesta

ü  Ghid Insoțitor

vezi mai multe

Tariful NU Include

û  Asigurarea de călătorie

û  Taxele de intrare la obiectivele turistice și excursiile opționale
Croazieră de Seară pe Dunăre: 25 euro/persoană
Taxe intrare Excursie Cotul Dunării – aproximativ 15 euro/persoană
Seara tradițională: 45 euro/persoană
Vizită Palatul Parlamentului: 20 euro/persoană –
Se precizează la înscriere!
Atentie!!! Tarifele sunt informative, pot suferi modificări!

vezi mai multe

Oferta este valabilă pentru un grup minim de 35 de persoane.
În cazul  unui  grup  mai  mic, agenția își rezervă dreptul de a schimba mijlocul de transport sau hotelurile, cu informarea prealabilă a călătorilor înscriși. Agenția organizatoare (Tour Operatorul) poate anula programul în cazul nerealizării numărului minim de turiști și are obligația de a înștiința căl
ătorii  nu mai târziu de șapte (7)  zile înainte de începerea executării pachetului, conform Ordonanței nr.2, articolul 13, alin.5.

Agentia isi rezervă dreptul de a modifica programul în cazul în care acest lucru este necesar!

 

Informații Precontractuale

ACTE NECESARE

Carte de identitate sau pasaport, informațiile sunt întotdeauna actualizate pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe: https://www.mae.ro/travel-conditions/3735

1.  Condiții de plată

30% avans în momentul înscrierii, iar restul cu până la 30 zile înainte de plecare.

2.  Penalizări în caz de renunțare

În cazul în care la data plecării este instituită stare de urgență, sunt închise granițele și astfel agenția organizatoare se află în imposibilitatea de a presta serviciile conform contractului de comercializare, călătorilor li se oferă următoarele variante:

-   Optarea pentru o altă dată de plecare

-   Solicitarea de voucher care va putea fi folosit pentru orice produs marca Blue Travel

-   Restituirea sumelor achitate      

Agenția asigură călătorului tot suportul și informațiile necesare pentru desfășurarea călătoriei, însă nu este responsabilă în cazul în care Poliția de Frontieră nu permite accesul călătorului pe teritoriul său sau autoritațile din domeniul sănătății publice impun anumite reguli.

 

În cazul în care turistul renunță la contractul de comercializare a produselor turistice din orice motiv, acesta datorează agenției organizatoare următoarele penalități:

 

a)      30% din prețul pachetului de servicii, dacă renunțarea se face cu mai mult de 30 de zile calendaristice înainte de data plecării;

b)     100% din prețul pachetului de servicii, dacă renunțarea se face cu mai puțin de 30 de zile calendaristice înainte de data plecării.

 

Pentru a evita eventuale penalități în caz de renunțare, agenția organizatoare vă recomandă încheierea unei asigurări storno care vă asigură acoperirea costurilor în caz că sunteți nevoiți să renunțați din motiv de boală aparută brusc, deces în familie, îmbolnăvirea cu Covid!

 

3. Informații referitoare la mijloacele de transport și traseu
a) Transportul se va asigura cu autocare corespunzătoare, care vor oferi confortul conform normelor în vigoare (aer condiționat, încălzire, stație audio-video, scaune rabatabile), precum și respectând legislația în vigoare.
b) Detaliile de îmbarcare, ora şi locul  de plecare, numărul de înmatriculare al autocarului, numele şi numărul de telefon al ghidului, se vor anunţa în scris cu 2 zile înainte de plecare. Agenţia Blue Travel îsi rezervă dreptul de a modifica ora şi locul de îmbarcare în funcţie de componenţa grupului care se va îmbarca. În cazul în care nu se îndeplinește numărul minim de persoane pentru transport direct cu autocarul dintr-un oraș aflat în ofertă, agența își rezervă dreptul de a organiza transfer cu microbuz/ autoturism (respectand normele legislative în vigoare) până la punctul de îmbarcare al grupului la autocar (cel mai apropiat oraș de pe ruta autocarului) și se va finaliza în săptămâna plecării.
c) Locurile în autocar se alocă în ordinea înscrierilor, cei care doresc loc preferențial, achită o taxă de 10 euro/persoană. Agenţia îsi rezervă dreptul de a schimba autocarul contractat în cazul în care starea tehnică a acestuia nu este corespunzătoare pentru efectuarea cursei. În cazul în care autocarul a fost schimbat, se poate modifica numerotarea locurilor in funcţie de diagrama noului autocar.
d) Călătorii au obligația de a menține curățenia în mijlocul de transport, nu este permis fumatul, consumul de băuturi alcoolice sau produse alimentare.
e) Călătorii au obligația de a avea un comportament civilizat care să nu afecteze buna desfășurare a programului, în cazul în care aceștia prezintă un comportament fizic sau verbal agresiv, agenția are dreptul de a apela la autoritățile locale sau, dacă este absolut necesar, aceștia pot fi excluși din grup în baza unui proces verbal semnat de către ceilalți călători.

4. Informații referitoare la cazare
a) Clasificarea unităţilor de cazare dintr-o altă țară corespund normelor locale de clasificare.
b) Persoanele care călătoresc singure, pot opta pentru camera single sau pentru partaj. În cazul în care optează pentru cameră single, trebuie să achite suplimentul pentru cameră single care este specificat în ofertă. În cazul în care optează pentru partaj, însă nu se găsește partaj până la finalizarea termenului de înscriere, călătorul trebuie să achite suplimentul pentru cameră single. În cazul partajului, agenția nu este responsabilă pentru eventualele neînțelegeri apărute.
Atenție! Persoanele care achită taxa pentru cameră single, nu au implicit și loc suplimentar în autocar, daca este cazul, acesta se achită suplimentar.
c) Reducerea pentru copil este valabilă numai dacă acesta este cazat cu 2 adulți în cameră.
d) În cazul în care călătorii au cerințe speciale legate de amplasarea camerelor sau aspectul acestora, acest lucru nu se confirmă de către agenție numai în măsura posibilităților
.

5. Informații referitoare la excursii opționale
a) Taxele de intarare la obiectivele turistice sunt informative și pot suferi modifcări.

6. Dispoziții finale
a) Documente de călătorie: carte de identitate sau pașaport
b) Agenția își rezervă dreptul de a modifica programul, cu informarea prealabilă a călătorilor sau a partenerilor.
c) Călătorii trebuie să se asigure ca dețin toate documentele necesare pentru trecerea frontierei, Agenția Organizatoare nu este răspunzătoare în cazul în care autoritățile nu permit accesul călătorului. Cetățenii români minori pot ieși din țară numai însoțiți în baza documentului de călătorie individual, pașaport sau carte de identitate (minori peste 14 ani), cu acordul părinților ori al reprezentanților legali, informații complete pe
www.politiadefrontiera.ro.Călătorii au obligația de a respecta toate măsurile impuse atât de Romania, cât și de țările de tranzit și destinație. Informații oficiale pe www.mae.ro si www.politiadefrontiera.ro

Condiții de călătorie conform Ministerului Afacerilor Externe valabile la data călătoriei!

Acest document reprezintă o anexă la Contractul de comercializare a pachetelor turistice

 

vezi mai multe

Informatiile si fotografiile din pagina cu descrierea unitatii de cazare au caracter strict informativ si sunt preluate de la partenerii nostrii sau de pe site-urile de prezentare ale acestora. Pozele de pe site sunt generice si nu pot fi considerate contractuale, ele reprezinta efortul nostru permanent de a oferi informatii despre aceste locatii. Incercam zilnic sa actualizam aceste informatii, dar nu garantam ca sunt complete, actualizate sau nu contin erori. Va recomandam sa consultati site-urile oficiale ale unitatilor de cazare sau sa cereti informatii actualizate agentiei noastre.

Tarifele si disponibilitatea ofertelor sunt valabile la acest moment!

Optiuni

Servicii
Perioada
Detalii
Pret
Camera dubla
- 2 adulti
19 Apr - 21 Apr, 2024
EUR35000EUR
Camera tripla
- 3 adulti
19 Apr - 21 Apr, 2024
EUR52500EUR