Sa descoperim frumusetile Romaniei !

Rating: 
0/5

Perioda : 17-20.octombrie 2019
TARIF : 695lei /persoana

 

 

Alba-Iulia-Tg. Jiu- Orsova-Baile Herculane- Cazanele Dunarii-Cascada Bigar – Manastirea Prislop

Ziua 1( 17.10.2019)Plecare din Cluj Napoca la ora 07.00 pe traseul Alba-Iulia unde facem primul popas pentru a vizita Cetatea Alba Carolina.Parcurgem Traseul turistic Portile Cetatii, care Străbate Cetatea de la răsărit la apus. Altfel spus,  străbate cele şase porţi ale fortificaţiei, prin dreptul Sălii Unirii, a Muzeului Național al Unirii, a Palatului Principilor Transilvaniei și prin dreptul celor două catedrale, Catedrala Romano-Catolică și Catedrala Încoronării. Dupa o vizita de aprox . 2 ore ne indreptam catre Transalpina, cea mai inalta si frumoasa sosea din Romania. Dupa un scurt popas la cea mai mare altitutine ne continuam drumul catre Tg. Jiu. , unde vizitam Ansamblul sculptural Constantin Brâncuși. Vom vedea Poarta Sarutului, Masa Tacerii, Coloana Infinitului. Seara cazare in zona Tg, Jiu.
Ziua 2 (18.10.2019): Dupa mic dejun ne indreptam catre Orsova , trecem prin Defileul Dunarii, vedem Portile de Fier. Optional participam la o frumoasa croaziera pe Dunare in care putem admira Basorelieful lui Decebal, cea mai inalta sculptura in piatra din Europa, Cazanele MiciCazanele MariTabula Traiana - placa memoriala ridicata de Traian in cinstea victoriei Imperiului Roman asupra dacilor si Manastirea Mraconia, o superba manastire care impresioneaza prin pozitionare si care ne da impresia ca ne aflam intr-un lacas de cult de la Muntele Athos. Dupa croaziera ne indreptam catre Baile Herculane, cazare.
Ziua 3(19.10.2019): Dupa mic dejun pornim catre Parcul National Cheile Nerei, unde vizitam Cascada Bigar.Izbucul Bigăr este un izvor puternic (de unde termenul izbuc), alimentat de un curs de apă subteran ce străbate peștera cu același nume din Munții Aninei.
După circa 200 m, apa izvorului (bogată în calcar) se varsă în râul Miniș de pe un prag stâncos, formând o cascadă de tuf calcaros, ce poartă numele de Cascada Bigăr.
Paralela 45 nord trece pe lȃngă această cascadă, fapt marcat în teren printr-un panou geografic.
Dupa Cascada Bigar ne indreptam catre Ochiul Beului, care  este un lac natural cu o suprafață de 284 m² din  Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița.Este alimentat de un izvor submers. Adâncimea maximă este 3,6 m.Dupa vizitarea lacului de basm care nu ingheata nicioadata, ne indreptam catre Baile Herculane –seara cazare in zona Herculane .

Ziua 4 (20.10.2019): dupa mic dejun ne indreptam catre Hateg ca sa vizitam Manastirea Prislop. Asezata intr-o poiana, inconjurata de un peisaj mirific, Manastirea Prislop se afla la 13 km de Hateg. De aproape sapte secole, ea reprezinta unul din cele mai importante asezaminte religioase ortodoxe din Transilvania. Tot aici vizitam mormantul Parintelui Arsenie Boca, care este un loc de pelerinaj din tara. Dupa ce vizitam acest colt de Rai, ne indreptam catre Cluj –Napoca, unde ajugem in functie de trafic.

 

Oferta contine :

 • Transport autocar
 • 1 noapte cazare in Tg. Jiu sau zona
 • 2 nopti cazare in Baile Herculane sau zona
 • Mic dejun
 • Asistenta turistica pe tot traseul parcurs

 

Oferta nu contine :

 • Croazierea pe Dunare – 50lei/persoana
 • Cina Tg. Jiu- cina Baile Herculane –se va stabilii dupa numarul final de participanti

Informatii utile :

 • Inscrierile se fac pana la data de10.10..2019
 • Avansul este de 50% din suma si se achita la inscriere, restul pana la 10.10.2019
 • Distribuirea locurilor in autocar/microbuz se face in ordinea inscrierii
 • Distributia camerelor se face la receptie in camere cu pat matrimonial/twin .
 • Ghidul poate modifica programul daca acest lucru este necesar, dar fara a modifica programul.
 • Daca unele obiective nu pot fi vizitate din motive independente de agentie , agentia nu este responsabila.
 • Excursia se va tine la minim 30 de persoane participante.

Adaugă comentariu

CAPTCHA
Această întrebare verifică dacă vizitatorul care urmează să posteze acest formular este un robot spam sau o persoană reală.
Imagine CAPTCHA
Întroduceți caracterele afișate pe imagine.