Excursie Belgrad - Novi Sad 26 Martie 2020

Rating: 
0/5

Sa descoperim impreuna splendoarea Orasului Alb si a Atenei Sarbesti!

Transport autocar, plecare din  Cluj-Napoca in data de 26 Martie 2020

155 euro/pers: Tarif Early Booking valabil pana in data de 31.01.2020!

  • Ziua 1. ( joi 26.03.2020)

Plecare la ora   Cluj-Napoca (04.00)– Alba-Iulia – Deva – Timisoara – Belgrad.
Odată cu traversarea Dunării, intrăm într-un oraș în care spiritul cosmopolit, de capitală a fostei Yugoslavii se contopește cu energia debordantă specifică Balcanilor. Oameni frumoși, arhitectură ecclectică și peisaje inedite vor genera un caleidoscop cultural ce va reuși să vă imprime amintiri puternice care vă vor face să reveniți.Ne indreptam catre Hotel Rex- cazare.
Dupa cazare vom vizita muzeul Nikola Tesla, deschis in onoarea renumitului om de stiinta, un veritabil geniu contemporan, a cărui capacitate intelectuală și spirit inovator au fost adesea comparate cu a lui DaVinci sau Einstein. Dup ace vizitarea Muzeului  ne indreptam catre  Biserica Sf. Sava  ,care e este cea mai mare biserica ortodoxa din Balcani si a doua biserica ortodoxa ca marime din lume construita pe locul unde turcii au ars ramasitele Sf. Sava. Dupa vizita ne indreptam catre cazare.

  • Ziua 2. ( vineri 27.03.2020) Mic dejun.

Dis de dimineață ne vom îndrepta spre batrâna cetate a Belgradului, considerată în epoca medievală drept cheia Europei. Amplasată într-o formidabilă poziție strategică, ce domină confluența Dunării cu Sava, Cetatea Albă sau Kalemegdan, nume primit după cucerirea otomană, oferă o retrospectivă succintă a unei tumultuoase istorii milenare, care începe cu perioada romană. Din spațiul încărcat de istorie, care adăpostește și un discret monument dedicat lui Iancu de Hunedoara. Apoi vom intra într-un veritabil fluviu de energie umană care se revarsă pe celebra zonă pietonală Knez Mihailova.
Dupa un timp liber meritat , vizitam edifiicile  emblematice ale capitalei sârbe : Teatrul National, Muzeul National, Universitatea, Primaria, Parlamentul, si Mausoleul lui Iosip Broz Tito este un obiectiv turistic foarte cautat la Belgrad. Tito este pentru sarbi ultimul mare presedinte comunist al Jugoslaviei. Mausoleul este o anexa a Muzeului de Istorie al Serbiei, care prezinta evolutia, in imagini, scrieri sau artefacte, a sarbilor pe acele meleaguri. Dupa vizita ne indreptam catre hotel.

  • Ziua 3. ( sambata 28.03.2020). Mic-dejun.

Lăsăm Belgradul în urmă și ne îndreptăm spre al doilea cel mai mare oraș sârb, și capitala provinciei Voivodina – Novi Sad. Orașul este o veritabilă capitală culturală a Serbiei, statut pe care îl va translata la nivel continental - în 2021 fermecătoarea urbe dunăreană a fost desemnată drept capitală culturală europeană. Supranumit Atena Sarbeasca, Novi Sad este un mix de culturi și etnicități care îi dau o vibrație identitară unică.  Odată intrați în această atmosferă cosmopolită vom face o scurtă incursiune în istoria urbei și vom vizita fortăreața Petrovaradin, supranumită Gibraltarul Dunării, care integrează unul dintre cele mai bine conservate bastioane de artilerie.  Inclusă în patrimonial cultural mondial in 1991, fortăreața mai integrează și un alt punct de atracție - Turnul cu Ceas, marcat cu cifre romane de mari dimensiuni, care le fîcea vizibile atât pentru pescarii de pe Dunare cât și pentru garzile militare din vremurile trecute. Urmează apoi o plimbare si timp liber in zona centrala a orasului.
După această scurtă incursiune istorico-culturală în viitoarea capiatală culturală europeană, ne indreptam spre Belgrad, seara cazare.

  • Ziua 4. (duminica 29.03.2020) Mic-dejun.

Ne luam ramas bun de la Belgrad, si ne indreptam catre casa. Oprim pentru ultimele cumparaturi la Pancevo, apoi catre casa.Ajungem in functie de trafic.
                                             TARIF

 

Tarifele sunt exprimate in euro/persoana cazata in DBL si TPL

Data plecare

Tarif  EB 31.01.2020
 

Tarif standard

 

26 martie 2020

155euro

175euro

Supliment single: 40 euro
Reducere copil <12 ani cazat in camera cu 2 adulti: 20 euro

Tariful Include:

- Transport cu autocar clasificat internaţional de 3*

- 3 nopti cazare cu mic dejun  la hotel Rex 3* sau similar

- Ghid insotitor

Tariful NU  Include:

- Asigurarea medicala si storno

- Intrarile la obiectivele turistice

- Alte cheltuieli

Conditii de plata Tarif Early Booking - 30% avans la inscriere si diferenta pana la 31.01.2020

Conditii de plata Tarif Standard – 30% avans la inscriere si diferenta pana la 01.03.2020

Tariful a fost calculat pentru un grup de minim 35 de persoane, in  cazul  unui  grup  mai  mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba mijlocul de transport sau hotelurile, cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Agentia organizatoare  poate anula excursia in cazul nerealizarii numarului minim de turisti si are obligatia de a instiinta turistul cu cel putin 15 zile inainte de data plecarii..

Agentia isi rezerva dreptul de a modifica continutul acestui  program in cazul in care acest lucru este necesar!

Adaugă comentariu

CAPTCHA
Această întrebare verifică dacă vizitatorul care urmează să posteze acest formular este un robot spam sau o persoană reală.
Imagine CAPTCHA
Întroduceți caracterele afișate pe imagine.