BELGRAD - NOVI SAD – SZEGED

155
Rating: 
0/5

DATA DE PLECARE : 15.august 2019

Tarif :155euro/persoana

 

 

 Ziua 1. ( Joi 15 August 2019).
 Plecare dis-de-dimineata pe ruta Cluj-Napoca – Alba-Iulia – Deva – Timisoara – Belgrad.
 Odată cu traversarea Dunării, intrăm într-un oraș în care spiritul cosmopolit, de capitală a fostei Yugoslavii se contopește cu energia debordantă specifică Balcanilor. Oameni frumoși, arhitectură ecclectică și peisaje inedite vor genera un caleidoscop cultural ce va reuși să vă imprime amintiri puternice care vă vor face să reveniți. Ca orice urbe greu încercată de istoria tragică recentă, Belgradul își dezvăluie esențele discret. Astfel, vom realiza initial un tur panoramic menit să ne ofere o perioadă de acomodare cu specificul Cetății Albe. Zona centrală concentrează o serie de repere culturale și politice, cu o diversitate de stiluri arhitectonice care încântă privirea turistului avid de frumos. Printre edificiile emblematice ale capitalei sârbe vom viziona: Teatrul National, Muzeul National, Universitatea, Primaria, Parlamentul.Apoi vom intra într-un veritabil fluviu de energie umană care se revarsă pe celebra zonă pietonală Knez Mihailova. Seara se poate încheia cu o cină într-un restaurant traditional, în care gusturile occidentale se îmbină cu mirodeniile orientale.
Cazare in Belgrad.

Ziua 2. (Vineri 16 August 2019),Mic dejun.
 Dis de dimineață ne vom îndrepta spre batrâna cetate a Belgradului, considerată în epoca medievală drept cheia Europei. Amplasată într-o formidabilă poziție strategică, ce domină confluența Dunării cu Sava, Cetatea Albă sau Kalemegdan, nume primit după cucerirea otomană, oferă o retrospectivă succintă a unei tumultuoase istorii milenare, care începe cu perioada romană. Din spațiul încărcat de istorie, care adăpostește și un discret monument dedicat lui Iancu de Hunedoara, vom intra într-un spațiu încărcat de spiritualitate, un veritabil reper al creștinătății de rit orthodox – catedrala Sf.Sava, considerată cea mai mare biserica ortodoxa din lume. Apoi vom vizita muzeul Nikola Tesla, deschis in onoarea renumitului om de stiinta, un veritabil geniu contemporan, a cărui capacitate intelectuală și spirit inovator au fost adesea comparate cu a lui DaVinci sau Einstein. După acest tur de forță în locuri care reflectă profunzimile spiritului sârb, vom reintra într-o zonă de relaxare, luând la pas Skadarlija, cunoscută și ca Monmartre al Belgradului. Zona a avut și încearcă să-și reconstruiască identitatea cultural-artistică, data de calitatea și diversitatea artiștilor și scriitorilor care au frecventat-o.  Vom continua cu un program optional: plimbare prin zona central a orașului sau croaziere pe Dunăre și Sava. Seara revenim la hotel, pentru a ne aduna forțele pentru o nouă aventură.

Ziua 3. (Sambata 17 August 2019). Mic-dejun.
 Lăsăm Belgradul în urmă și ne îndreptăm spre al doilea cel mai mare oraș sârb, și capitala provinciei Voivodina – Novi Sad. Orașul este o veritabilă capitală culturală a Serbiei, statut pe care îl va translata la nivel continental - în 2021 fermecătoarea urbe dunăreană a fost desemnată drept capitală culturală europeană. Supranumit Atena Sarbeasca, Novi Sad este un mix de culturi și etnicități care îi dau o vibrație identitară unică.  Odată intrați în această atmosferă cosmopolită vom face o scurtă incursiune în istoria urbei și vom vizita fortăreața Petrovaradin, supranumită Gibraltarul Dunării, care integrează unul dintre cele mai bine conservate bastioane de artilerie.  Inclusă în patrimonial cultural mondial in 1991, fortăreața mai integrează și un alt punct de atracție - Turnul cu Ceas, marcat cu cifre romane de mari dimensiuni, care le fîcea vizibile atât pentru pescarii de pe Dunare cât și pentru garzile militare din vremurile trecute. Urmează apoi o plimbare si timp liber in zona centrala a orasului.
După această scurtă incursiune istorico-culturală în viitoarea capiatală culturală europeană, ne indreptam spre Szeged, frumosul oras de pe malul Tisei, o adevarata bijuterie arhitecturala a stilului Seccesion maghiar (Art Nouveau), un important centru gastronomic, dar si un oras universitar, care respiră energie și modernitate. Începem cu un tur pietonal din Piata Domului, care este adeseori asemanata cu Piata San Marco din Venetia. Vo avea șansa să admiram frumoasele cladiri care imprejmuiesc piata, cele mai importante fiind Biserica Votiva, Turnul Domotor – principalul loc de intalnire, Palatul Episcopal, dar si statuile care readuc în memorie personaje marcante ale istoriei si artei Ungariei. Turul continua spre Centrul Vechi cu Piata Dugonics, Palatul Reok -capodopera seccesion a  arhitectului Ede Magyar, un adevarat Gaudi al Ungariei, Piata Klauzal si Piata Szechenyi.
Seara ne vom caza în Szeged.

Ziua 4. (Duminica 18 August 2019) Mic-dejun.
Mic-dejun. Vizitam Muzeul Salamului Pick si Muzeul Ardeiului Iute, unde vom vedea etapele de producție a celor doua produse de marca ale orasului.
După acest experiment gastronomic mai rămâne timp pentru o scurta plimbare pe malul Tisei dupa care pornim spre casa. Ajungem la destinație in functie de trafic si de formalitatile vamale.

TARIFE

Tarifele sunt exprimate in euro/persoana cazata in DBL si TPL

Tariful Include :Supliment single: 30 euro
Reducere copil <12 ani cazat in camera cu 2 adulti: 20 euro

  1. Transport cu autocar clasificat internaţional de 3*
  2. 2 nopti cazare cu mic dejun  la hotel de 3* in Belgrad
  3. 1 nopti cazare cu mic-dejun la hotel de 3 * in Szeged
  4. Ghid insotitor

Tariful NU  Include :

  1. Asigurarea medicala si storno
  2. Intrarile la obiectivele turistice
  3. Alte cheltuieli
     

Conditii de plata Early Booking: 30% avans la inscriere si diferenta pana in 31 Aprilie 2019.

Conditii de plata Tarif Standard: 30% avans la inscriere si diferenta cu 40 de zile inainte de plecare.

Tariful a fost calculat pentru un grup de minim 35 de persoane, in  cazul  unui  grup  mai  mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba mijlocul de transport sau hotelurile, cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Agentia organizatoare  poate anula excursia in cazul nerealizarii numarului minim de turisti si are obligatia de a instiinta turistul cu cel putin 10 zile inainte de data plecarii..

Agentia isi rezerva dreptul de a modifica continutul acestui  program in cazul in care acest lucru este necesar!

 

Adaugă comentariu

CAPTCHA
Această întrebare verifică dacă vizitatorul care urmează să posteze acest formular este un robot spam sau o persoană reală.
Imagine CAPTCHA
Întroduceți caracterele afișate pe imagine.