Esti parinte singur? Iata ce trebuie sa stii daca vrei sa calatoresti cu copilul tau in strainatate

Iata ca incet, dar sigur se apropie sezonul estival sau vremea vacantelor de vara cand incepem sa ne gandim la un loc cu mare, cu soare si nisip cat se poate de fin posibil, unde sa mergem cu copiii nostri. Sunt numeroase aspecte de care trebuie sa tinem cont cand ne planificam vacanta, cum ar fi destinatia, mijlocul de transport, unitatea de cazare, documentele de care avem nevoie pentru a iesi din tara cu copiii. Dar ce se intampla daca esti parinte singur?

In acest articol vom prezenta care sunt conditiile in care un parinte singur poate calatori in strainatate cu copilul minor si, in mod implicit, documentele necesare.

In primul rand, trebuie precizat ca Politia de Frontiera Romana permite iesirea din tara a unui minor numai daca este insotit de o persoana majora si neaparat minorul trebuie sa aiba pasaport sau carte de identitate, dupa caz. In cazul  in care un parinte singur doreste sa calatoreasca impreuna cu copilul sau, are nevoie de o declaratie a celuilalt parinte in care acesta isi da acordul in privinta calatoriei, precizeaza perioada calatoriei, precum si statul sau statelele in care se efectueaza calatoria.

Nota: Nu este necesara declaratia parintelui decazut din drepturile parintesti sau declarat disparut, in conditiile legii.

In cazul in care unul dintre parinti este decedat, este necesara prezentarea de documente care sa dovedeasca acest lucru, cum sunt: certificatul de deces sau o hotarare judectoreasca de declarare a mortii, daca nu a existat timpul necesar pentru eliberarea unui certificar de deces.

De asemenea, un parinte singur poate iesi din tara cu minorul in conditiile in care poate dovedi faptul ca minorul i-a fost incredintat prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila.

Aceste informatii au fost preluate de pe site-ul oficial al Politiei de Frontiera Romane, pentru mai multe detalii si prevederi, va rugam sa accesati urmatorul link: http://www.politiadefrontiera.ro/calatorie_2008/minori.php

Dupa ce am vazut ce documente sunt necesare, putem trecem la preturile care se aplica in cazul in care avem un adult si un copil. In general, se acorda reducere pentru copil numai daca este in camera cu 2 adulti, in caz contrar, si copilul plateste pret intreg. Intrucat noi, agentia Blue Travel, dorim sa sustinem si acest segment, vom acorda reducere si pentru copilul care calatoreste cu un singur parinte. Aceasta oferta este valabila pentru pachetele noastre in Grecia, cu autocarul pe le organizam de mai bine de un deceniu.