20px

Asigurari de locuinta

 

SOLICITA OFERTA


Incepand din anul 2015, poti achizitiona o asigurare facultativa pentru locuinte numai daca ai incheiata o polita obligatorie de asigurare de locuinta.

Elemente principale pentru o asigurare de locuinta

Suma asigurata – valoarea la care este protejata locuinta. Daca locuinta ta este un apartament, suma asigurata trebuie sa reprezinte valoarea reala sau valoarea de piata a acestuia. In cazul unei case, suma asigurata trebuie sa reprezinte valoarea de nou, care sa acopere cheltuielile necesare pentru construirea integrala a unei locuinte similare.

Prima de asigurare – pretul asigurarii, care este rezultatul aplicarii unui procent (cotatia de prima) asupra sumei asigurate.

Fransiza – partea din dauna suportata de beneficiarul politei de asigurare.

Riscuri asigurate – riscurile preluate prin polita de asigurare. Riscurile standard sunt incendiul, trasnetul, explozia si caderea corpurilor pe locuinta asigurata. In functie de nevoile tale de protectie, se pot adauga si alte riscuri, cum ar fi cutremur, furtuna, grindina, ploaie torentiala, inundatie, viitura, greutatea stratului de zapada/gheata, avalansa, alunecari si/sau prabusiri de teren, apa de conducta si refularea acesteia, coliziunea cu autovehicule si vandalismul, distrugerile provocate de animale, furtul bunurilor si al elementelor constructive, avariile centralelor termice, alte tipuri de costuri suplimentare necesare efectuarii reparatiilor si altele.

Excluderi – evenimentele pentru care asiguratorul nu plateste despagubiri.

Asigurarea obligatorie pentru locuinte

Asigurarea Impotriva dezastrelor naturale (PAD) este obligatorie pentru toate constructiile cu destinatie de locuinta permanenta sau temporara, Incepand din anul 2010.

Polita PAD acopera trei riscuri de catastrofa natutala – cutremur, inundatii si alunecari de teren. Suma asigurata si pretul politei sunt stabilite In doua variante, In functie de tipul locuintei:


20.000 euro

Suma asigurata, pentru locuinte de tip A (constructie sau structura de rezistenta din beton armat, metal, lemn, pereti exteriori din piatra, caramida arsa sau orice alte materiale rezultate In urma unui tratament termic sau chimic), cu un pret anual de 20 de euro.


10.000 euro

Suma asigurata, pentru locuinte de tip B (constructii cu peretii exeteriori din caramida nearsa sau din orice materiale netratate termic), cu un pret anual de 10 de euro.