Istanbul 2018

Rating: 0/5

 

Perioada 18-23.10.2018

Tarif 250euro/persoana

 

“Magia orasului de pe doua continente”

 

Ziua 1 - Ora 12:00 Plecare din Cluj catre Istanbul pe traseul: Alba Iulia (ora 13:30)– Sibiu (ora 15:00)- Valcea (17:30)-Pitesti (19:10)- Bucuresti (ora 20:40). Traversarea Bulgariei pe parcursul noptii. Sosire in Istanbul joi 19.10. in jur de ora 08:00.
Ziua 2 - Sosire in Istanbul. Cazare la hotel 3* situat in zona Laleli (in zona turistica, foarte aproape de bazar) .  Dupa cazare la hotel si o scurta pauza vom continua ziua cu o superba Croaziera pe Bosfor ,care va da ocazia sa vizitati atat malul european, cat si cel asiatic al Istanbulului,  Cornul de Aur, palatele sultanilor reformatori, celebrele poduri, Fortareata Europei etc.(aprox. 2 ore). Timp liber pentru plimbare si cumparaturi.
Ziua 3 - Mic dejun, dupa micul dejun. vom face un tur al celor mai importante biserici ortodoxe ale fostei capitale a Bizantului -  tur ecumenic. Vom vizita : Biserica VlachernePatriarhia Ecumenica de ConstantinopolBiserica Romaneasca Sf. Paraschevi (aflata in partea asiatica a orasului).Timp liber pentru plimbare si cumparaturi.
Ziua 4  - Dupa micul dejun, tur pietonal de oras cu vizitarea celor mai importante obiective turistice ale “orasului de pe doua continente”, ce amintesc de grandoarea Imperiului Bizantin si mai tarziu a celui Otoman : Moscheea Albastra, Aghia Sophia, Palatul Topkapi, Hipodromul . Dupa amiaza,shopping la Bazarul Egiptean (Misir Carsisi) – situat aproape de Moscheea Albastra, de unde puteti achizitiona diverse condimente si mirodenii parfumate. Dupa amiaza, timp liber pentru plimbare si shopping in cel mai fascinant loc de cumparaturi din Istanbul : Marele Bazar, faimos pentru multitudinea si diversitatea magazinelor.
Ziua 5 - Mic dejun, dupa micul dejun vom vizita Insula Printilor. Insula Büyükada 
Aceasta Insula este una dintre micile insule din apropierea Istanbulului grupate sub denumirea de Princes’ Islands.

Vegetație mediteraneană și, pe alocuri, exotică, multă liniște, aer curat, briză călduță, atmosferă de vacanță și nicio mașină pe străduțele pe care aleargă doar calești trase de cai și biciclete. Nu e un oraș imaginar, ci una dintre insulele din apropierea Istanbulului, Büyükada.
Princes’ Islands, sau Insulele Prinților, au păstrat această denumire pentru că în perioada bizantină prinții sau alți membri ai familiilor regale erau exilați pe aceste insule. Astăzi, aici se află numeroase vile somptuoase de vacanță ale turcilor înstăriți, dar și ale unor personalități ale Turciei (scriitori, filosofi, artiști și alții). Cele nouă insule care formează Princes’ Islands sunt Büyükada, Heybeliada, Burgazada, Kinaliada – cele mai mari – și încă cinci insule mai mici, Sedef Adasi, Yassiada, Sivriada, Kaşık Adasi și Tavşan Adasi.
Ziua 6  - dupa micul dejun la ora 09:00 pornire spre Romania, sosire in tara in functie de trafic si de formalitatile vamale in jur de 06:00.

Tariful include: 

  • Transport cu autocar clasificat international de 3*
  • 4 nopti cazare la hotel 3* cu mic dejun nclus
  • Ghid insotitor

Tariful nu include: 

  • Asigurarea medicala si storno
  • Excursiile optionale: Croaziera pe Bosfor: 10 euro/persoana - grup minim 35 persoane, pentru un grup mai mic tariful se recalculeaza.
  • Intrarile la obiective turistie: Agia Sofia 10 eur/persoana, Topkapi 10 euro/persoana;
  • Cheltuieli personale si extra-servicii

Suplimente : Supliment camera SGL: 70 EUR/pers

Note: Acte necesare : pasaport valabil minim 6 luni de la data intoarcerii in Romania

  

Oferta este valabila pentru un grup minim de 40 de persoane. Pentru un grup de 40-35 persoane, pretul se majoreaza cu 30 EURO/persoana. Pentru un grup de 35-30 persoane, pretul se majoreaza cu 40 EURO/persoana.Pentru un numar mai mic  de  30 participanti  pretul  se  recalculeaza  sau circuitul se  reprogrameaza.  De  asemenea,  in  cazul  unui  grup  mai  mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba mijlocul de transportsau hotelurile, cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Agentia organizatoare (Tour Operatorul) poate anula excursia in cazul nerealizarii numarului minim de turisti si are obligatia de a instiinta turistul cu cel putin 15 zile inainte de data plecarii.

Adaugă comentariu